Kipsaté

Kipsaté

Het geheim van een goede kipsaté

 

Kwaliteitsvlees

Gebruik goed vlees; scharrel- kipfilet of kippendijenvlees.

Kipfilet maakt de saté wat vaster en kippendijenvlees i s malser met

Wat meer  vetrandjes.

 

Marinade

Belangrijk bij het marineren van het vlees is de duur.

Laat het vlees minimaal een nacht in de marinade in de koeling staan

zodat de marinade genoeg tijd krijgt om in het vlees te trekken.

Gebruik bij de marinade altijd verse producten voor het lekkerste resultaat.

 

Recept marinade

Stukje verse gember ca. 2 cm, geschild
Stengel citroengras
2 tenen knoflook, gepeld
½  el sambal oelek (heet)
2 sjalotjes
½  verse laos ca. 2 cm geschild
1 ½ donkerbruine basterdsuiker
1 el sesamolie
3 el sojasaus
Dit alles maak je fijn met een staafmixer.

Bereiding

Zelf vind ik een kipsaté van de BBQ het lekkerste. Maar als het weer het niet toelaat

Kun je de kipsaté ook bakken in een grillpan. Als je op de BBQ bakt, zorg dan wel dat de houten

stokjes minimaal een half uur in water hebben gelegen; anders verbranden ze.

Smakelijk,

Arnoud Eendebout